Uutislinkkejä Suomesta

Keskustelua Suomen ajankohtaisista tapahtumista. Poliittinen keskustelu, mukaanlukien maahanmuuttoteemat ketjuun Poliittinen keskustelu ja uutisaiheet.

VR:n junat on varmaan taas ensi vuonnakin myöhässä.

Tämä kuulostaa joltakin Fingerpori-stripiltä. Luulen kuitenkin, että VR ei Jumalan kiitos hoitanut Palestiinan raideliikennettä vuonna 1AD. Tällöinhän Pyhä Perhe odottelisi edelleen seuraavaa junaa Egyptissä.

Tuli jotenkin vanhat hyvät ajat mieleen kun presidentti toivotti “Jumalan siunausta”.

Theodosius I?

Theodosius I?[/quote]

Kutsuttiinko Marttia tuolla nimellä? Urho, Mauno ja Tarja eivät puheitansa lopettanet tuohon toivotukseen ja Urhoa vanhempia ei Walther ole ollut kuulemassa.

Minusta Martin käyttöön ottamaa tapaa kritisoitiin amerikkalaisena. Sitä se on minustakin. Elämä entistä moninaisimpien arvojen yhteiskunnassa. Ei omaa uskonnollisuutta tarvitse hävetä tai peitellä, mutta minusta kansakunnan keulakuvan, isän tai äidin, ei tarvitse toivottaa oman jumalansa siunausta muiden uskontojen tai uskomattomuuksien kannattajille vai onko kyse vain puheesta ns. omille eikä koko kansalle.

“Kyrön tappelus” eli Napuen taistelu muistuttaa sodan julmuudesta | Yle Uutiset | yle.fi

Nyt on hyvä muistella sitä, mitä kotoinen kansamme sai kärsiä Isonvihan aikoina julman miehittäjän käsissä. Historian opetus on jo paljolti lakkautettu ja kohta lakkautetaan tyystin. Unohdus mahdollistaa historian toistumisen.

Piti mennä siihen toiseen ketjuun, sorry. Kopsaan sinne ja poistan sitten täältä, hetkinen…

:mode2: Meni jo.

Tuhotyötä epäillään: Entinen koulu ja Valamon luostarin rakennuksia paloi - Tulipalot - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Valamon luostarissa palaa (päivitetty klo 23.05) | Ortodoksi.net - Uutiset

Tuntuu pahalta.

Uuden suomennoksen mukaan “Kyroksen sotaretki”.

Vaikeasti hallittavat koirat ovat surmanneet Suomessa toistakymmentä ihmistä ja lukemattomia muita koiria viime vuosina. Koirien hyökkäykset ovat aiheuttaneet myös pysyviä fyysisiä ja henkisiä vammoja lukemattomille ihmisille.

Vaikeasti hallittavia tai vaarallisia koiria on Suomessa rekisteröity jo noin 8 000. Niitä voivat omistaa ketkä tahansa.

MOT: Koira ? ihmisen vaarallisin ystävä | Yle Uutiset | yle.fi

[quote=“TV, post:13, topic:1525”]

Vaikeasti hallittavat koirat ovat surmanneet Suomessa toistakymmentä ihmistä ja lukemattomia muita koiria viime vuosina. Koirien hyökkäykset ovat aiheuttaneet myös pysyviä fyysisiä ja henkisiä vammoja lukemattomille ihmisille.

Vaikeasti hallittavia tai vaarallisia koiria on Suomessa rekisteröity jo noin 8 000. Niitä voivat omistaa ketkä tahansa.

MOT: Koira ? ihmisen vaarallisin ystävä | Yle Uutiset | yle.fi

[/quote]

“Onko elämää kuoleman jälkeen? Hyppää tämän aidan yli ja saat sen selville!”

[quote=“timo k, post:14, topic:1525”]

“Onko elämää kuoleman jälkeen? Hyppää tämän aidan yli ja saat sen selville!”[/quote]
Minun järkeeni ei mene tuollaisten koirien omistaminen. Olen seurannut paria heppua joilla on tuollainen dobermanni. Kumpikaan ei ole saanut koiriaan kasvatetuksi. Toinen vaihtoi omansa ns. susikoiraan eikä saa sitäkään kasvatetuksi kun sitä sivusta seuraa. Kävin kerran toisen oven takana ja sieltä kuului viisi minuuttia kamppailua ja sitten isäntä tuli ovelle kun sai koiran taltutettua. Aivan järjettömiä petoja varsinkin osaamattomien käsissä.

Samaa mieltä. Itselläni on ollut staffi (siis perusmalli Staffordshiren bullterrieri), lempeistä lempein tyttöhaukkuliini, kunhan kuri oli kunnossa. Urosta en olisi uskaltanut ottaa.
Ystävälläni on “vapaan kasvatuksen” saanut rottis, ja näinhän kävi: koira tuli kylään, ja entiseen tapaan (tunnen koiran pennusta asti) tervehdittiin ja mentiin keittiöön vesikupin laittoon. Laitoin myös ruokakupin, ja ykskaks koira nappasi pikkuruisella puruvoimallaan käteeni kiinni. Onneksi puraisi vain peukalon tyveen eikä valtimoon, mutta hitunen tunnottomuutta käteen jäi. Olin hiukan shokissa, enkä keksinyt muuta kuin äkkiä avata kylmävesihana, verta tuli aika tavalla, ja koira vietiin makkariin sängynjalkaan kiinni.

Tilanne ei ollut emännän hallinnassa lainkaan, myöhemmin kuulin, että lemmikki oli aiemmin purrut häntäkin. Koira sai täyden raivarin jouduttuaan kiinni, ja emäntä oli täysin avuton, eikä uskaltanut lähestyä raivoajaa lainkaan. Täysmittainen parisänky olisi lähtenyt makkarista, jos ovenkarmit olisivat antaneet myöten. Tilanne ratkesi, kun isäntä tuli hakemaan: “akatko taas kiusaa”. Ja lähtivät. Koira inisi kuin väärin kohdeltu vauva.

Menin parin tunnin päästä taksilla yksityiseen lääkärikeskukseen äkättyäni, että peukalonjuuressa törröttävät valkoiset nauhat olivat katkenneita hermoja. Käsi saatiin tikattua kasaan, ja lääkäri antoi tulla täysillä, kun kuuli että omistajat vain häipyivät.

Omistajat maksoivat kiltisti laskun, enkä ole koiraa ever since tavannut. Kun avasin sanaisen arkkuni asiasta, niin siitä loukkaannuttiin. Mutta edelleen tahtoessaan vetää emäntää kuin sukkaa perässään.
Minusta eläinrakkaasta olisi tullut suuria koiria kammoava, ellen olisi tavannut erästä hyvin kasvatettua mastiffia.

Yleensä vika löytyy omistajan korvien välistä, ei koirasta.

Yhteiskunnan tasolla olisi kuitenkin helpompi ja varmempi kieltää koirat kuin käydä läpi kaikkien omistajien korvienvälit.

Yhteiskunnan tasolla olisi kuitenkin helpompi ja varmempi kieltää koirat kuin käydä läpi kaikkien omistajien korvienvälit.[/quote]

Mutta sehän kertoisi koiravihasta, kun viattomia eläimiä näin vainottaisiin!??

Yhteiskunnan tasolla olisi kuitenkin helpompi ja varmempi kieltää koirat kuin käydä läpi kaikkien omistajien korvienvälit.[/quote]

Mutta sehän kertoisi koiravihasta, kun viattomia eläimiä näin vainottaisiin!??[/quote]

Näin, ehdotankin, että isojen koirien omistajat lopetetaan. Ja pienten kans, heti kun ne puraisee. Ne koirat siis.

Muuten hyvä ehdotus, mutta mihin ne koirat laitetaan? Eihän kukaan uskalla niitä ottaa, ettei tule lopetetuksi.