Uutislinkkejä maailmalta

Keskustelua maailman tapahtumista. Poliittiset aiheet ketjuun: Poliittinen keskustelu ja uutisaiheet.

"Kokeilun tulokset löivät kuitenkin kaikki ällikältä. Yksikään kolmestatoista kodittomasta ei käyttänyt rahojaan alkoholiin, huumeisiin tai uhkapeleihin. Sen sijaan he olivat poikkeuksetta säästäväisiä ja käyttivät rahansa päästäkseen pois kadulta.

He ostivat rahoilla muun muassa passeja, sanakirjoja ja puhelimia. Keskimäärin he kuluttivat rahoistaan vain 800 puntaa ensimmäisen vuoden aikana. Lisäksi yksitoista kokeiluun osallistuneesta kodittomista ei enää ollut koditon ensimmäisen vuoden jälkeen – he olivat löytäneet paikan asua. Monet heistä olivat lisäksi löytäneet opiskelu- tai työpaikan. " Kodittomille annettiin useita tonneja - Näin kävi - Uutiset - Talouselämä

Napolin jossain kaupunginosassa toteutetaan se, mistä minä olen täällä haaveillut mutta pitänyt täysin utopistisena: koirilta kerätään dna-näytteet, jotta kadulta löytyneet kakat voidaan identifioida ja sakottaa omistajia.

:clap:

Napoli, esame del Dna sugli escrementi dei cani

Ordinanza sindacale: prelievo del sangue obbligatorio

http://www.corriere.it/cronache/14_gennaio_10/napoli-esame-dna-escrementi-cani-ccd04404-7a38-11e3-b957-bdf8e5fd9e96.shtml

[quote=“No nyt on vehkeet!, post:2, topic:1526”]"Kokeilun tulokset löivät kuitenkin kaikki ällikältä. Yksikään kolmestatoista kodittomasta ei käyttänyt rahojaan alkoholiin, huumeisiin tai uhkapeleihin. Sen sijaan he olivat poikkeuksetta säästäväisiä ja käyttivät rahansa päästäkseen pois kadulta.

He ostivat rahoilla muun muassa passeja, sanakirjoja ja puhelimia. Keskimäärin he kuluttivat rahoistaan vain 800 puntaa ensimmäisen vuoden aikana. Lisäksi yksitoista kokeiluun osallistuneesta kodittomista ei enää ollut koditon ensimmäisen vuoden jälkeen – he olivat löytäneet paikan asua. Monet heistä olivat lisäksi löytäneet opiskelu- tai työpaikan. " Kodittomille annettiin useita tonneja - Näin kävi - Uutiset - Talouselämä[/quote]vai kävikö sittenkään?
Ajatuskuvia: Lehdelle annettiin tutkimus - näin kävi
Projekti oli siis hyvä kokeilu, joka antoi kovalla panostuksella kohtuullisia tuloksia. Suomessa vastaava toiminta sisältyy sosiaaliturvaan. Projektin ehkä tärkein saavutus oli että osa henkilöistä tuli muodollisen sosiaaliturvan piiriin.

Puolet Kultaisen Aamunkoiton parlamenttiryhmästä voi joutua vankilaan

Kolme kreikkalaispuolueen kansanedustajaa, mukaanlukien puolueen puheenjohtaja on jo vankilassa, kaksi on tutkintavankeudessa, kolmas joutunee tutkintavankeuteen tänään sunnuntaina. Lisäksi kolmelle äärioikeistolaiselle kansanedustajalle on lähetetty syyte, joka liittyy murhaan.

Hyvä uutinen. Noin sitä taistellaan demokratian vastaisia äärioikeistolaisia voimia vastaan.

Russia bans Estonian fish and dairy imports

Lehti: Venäläiskoneet harjoittelivat ydiniskua Ruotsiin | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Rio de Janeiron Kristus-patsaan oikean käden keskisormi vaurioitui salamaniskussa.

Katolinen nunna synnytti Italiassa ? ei tiennyt olevansa raskaana | Yle Uutiset | yle.fi

Hmmm. “Pedon merkki” ?

Left Behind: Russian prisoners who didn’t make the headlines

Juttu venäläisistä poliittisista vangeista. Juttu antaa toki vain yhden osapuolen näkemyksen, mutta kyllähän tällaiset tietysti täysin kohtuuttomia tapauksia ovat:

One of the defendants, the badly stuttering 33-year-old former Moscow metro employee Artyom Savyolov [Ru], has been in pre-trial detention for 18 months. May 6 demonstration was the first political protest he had ever attended. Witnesses, all of whom are riot policemen, had claimed that he grabbed a member of their squad by his sleeve and shouted "Down with the police state!" Based on this evidence, Savyolov had been charged with violence against the police and participation in mass riots, facing up to 13 years in prison.

Greek convicted terrorist escapes from prison on Christmas furlough

Kuusinkertaisen elinkautisen aikanaan saanut vasemmistoterroristi Khristodulos Ksiros on karannut vankilomallaan ja julkaissut netissä videon, josta kaikki Kreikassa nyt puhuvat. Valitettavasti en ymmärrä puhuttua kreikkaa niin paljon, että osaisin sanoa mitä hän puhuu. En myöskään ole vielä löytänyt puhetta kirjallisessa muodossa. No, sanoipa mitä hyvänsä, niin pidän todennäköisenä, että tyyppi tulee palaamaan poliittiseksi vasemmistoterroristiksi. Jos päällä on jo kuusinkertainen elinkautistuomio, niin eihän tyypillä ole mitään hävittävää. Vankilaolot ovat Kreikassa todella kehnot, sellaista Venäjän tasoa. (Olen kuullut, että vangit saavat esim. vain yhden vessapaperirullan kuukaudessa. Vankeja auttavat järjestöt pyrkivätkin usein toimittamaan heille nimenomaan vessapaperia ja muita perushygieniatuotteita.)

Moni on ehkä unohtanut sen, kuinka yleistä äärivasemmiston harjoittama terrori oli Kreikassa vielä 1980- ja 1990-luvuilla. Kun olympiakisat myönnettiin Ateenalle, niin monet maat olivat skeptisiä juuri sen takia, että epäiltiin Kreikan kykyä nujertaa vasemmistoterrorismi ja tehdä maasta turvallinen olympialaisten ajaksi. Siinä kuitenkin onnituttiin hyvin. Tunnetuin ja verisin äärivasemmistolainen terroristijärjestö Kreikassa oli 17 Νοέμβρη (marraskuu 17). Linkin takana olevasta wikiartikkelista näkee luettelon järjestön tekemistä terroristi-iskuista. Lista on pitkä - ja muistuttaa meitä siitä, että pahin turvallisuusuhka Euroopassa on viime vuosikymmeninä ollut nimenomaan äärivasemmistolainen terrorismi eikä esimerkiksi äärioikeistolaiset hyökkäykset. Kreikan tilanne on - viime aikojen “positiivisista” uutisista huolimatta yhä erittäin vaikea, ja monet joutuvat etsimään ruokaa roskiksista ymv. Vaikka Ksiroksen alkuperäisistä rikostovereista lähes kaikki ovat linnassa, niin voisi olettaa hänen yhä nauttivan jonkinlaista vasemmistolaisen “vapaustaistelijan” sankarin mainetta myös uuden vasemmistoanarkistisukupolven joukossa, joten saattaa olla, että hän onnistuu niin halutessaan värväämään itselleen nopeasti uusia kannattajia ja rikostovereita.

Kultainen Aamunkoitto on onneksi sekin toistaiseksi aika ahtaalle ajettu, joten äärivasemmisto ei saane heistä tanssiparia tappeluun. Mutta äärioikeistolaisen vastustajan puuttuminen ei hidastanut Ksiroksen kaltaisia tyyppejä alun perinkään, sillä heidän toimintansa pyrki koko järjestetyn yhteiskunnan olemassaolevien hallinto- ja valtakoneistojen - pankkeja ja suuryrityksiä myöten - tuhoamiseen. On oletettavaa, että tällaiset pyrkimykset eivät ole Ksiroksesta mihinkään kadonneet. Pidän todennäköisenä, että Ksiros kyllä arvelee jäävänsä kiinni ennemmin tai myöhemmin, mutta että hän haluaa ennen sitä järjestää jonkin ison paukun ja palata otsikoihin. Sellainen saattaisi sitten toisaalta toimia myös äärioikeistoa vahvistavasti.

Hmm. Ketjun nimi - noin pikku vinkkinä - on Uutislinkkejä Suomesta. ::slight_smile:

Ehditkin jo siirtää oikeaan ketjuun. Kiitosta! :peukku:

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. :mooses:

No, en minä, mutta näköjään joku palvelualttiimpi moderaattoriveli/-sisar :slight_smile:

[quote=“timo k, post:12, topic:1526”]Greek convicted terrorist escapes from prison on Christmas furlough

Kuusinkertaisen elinkautisen aikanaan saanut vasemmistoterroristi Khristodulos Ksiros on karannut vankilomallaan ja julkaissut netissä videon, josta kaikki Kreikassa nyt puhuvat.[/quote]Varsinainen Khristodulos. Tosin taisi se apostolikin kerran paeta vankilasta.

Kyllähän tuossa ihmetyttää sekin, että jos lusii kuusinkertaista elinkautista, niin tyyppi päästetään joululomalle. Eihän sellaisen tarvitse enää päästä lomalle sopeutuakseen siviilielämään, joka ei tule koskaan vapautumaan. Ilmeisesti käytäntö on Kreikassa se, että elinkautisvanki voi päästä kahdeksan vuotta lusittuaan lomalle aika ajoin, jos on käyttäytynyt nuhteettomasti vankilassa. Nyt siellä keskustellaan siitä, että pitäisikö käytäntöä muuttaa.

Miten lienee Suomessa? Muistaakseni vielä kymmenisen vuotta sitten tilanne oli se, että elinkautinen tarkoitti käytännössä n. 12 vuoden rangaistusta. Nyt se on ehkä pidempi, kun Halonen armahti ilmeisesti vähemmän vankeja kuin esim. Koivisto. Niinistöhän ei kai enää voi edes armahtaa elinkautisvankeja, vaan heidän on suunnattava armahdusanomuksensa Helsingin hovioikeudelle?

Sakarja kommentoi politiikka-ketjuun, mutta vastaan nyt tänne, kun terrorismi ei ole mielestäni politiikkaa.

[quote=“Sakarja”]Kovia rauhanmiehiä nämä vasurit:

"[i]Christodoulos Xiros tuomittiin pommituksista ja ammuskelusta kuuteen elinkautiseen vuonna 2003. Hän kuului äärivasemmistolaiseen Marraskuu 17 -ryhmittymään, jonka tiedetään olemassaolonsa aikana surmanneen hyökkäyksissään ainakin 23 ihmistä.

Nyt karkuteillä oleva Xiros on julkaissut internet-videon, jossa hän uhkaa Kreikkaa uusilla hyökkäyksillä. Hän kritisoi videolla valtion tekemiä säästöjä, mediaa, poliisia sekä oikeuslaitosta. Osansa saa lisäksi äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue, mutta myös hallitusvastuussa olevat Uusi demokratia ja sosialistipuolue Pasok, joita hän syyttää maanpetoksesta. Palkkana tästä on hänen mukaansa kuolema.[/i]"[/quote]

Tyyppi on siis täysin kaheli. Hän julistaa tuossa taistelevansa suurin piirtein koko Kreikkaa vastaan. Videolla hänen takanaan olevissa kuvissa ovat Che Guevara, Georgios Karaiskakis, Theodoros Kolokotronis ja Aris Velouhiotis. Che Guevaran ja Velouhiotisin ymmärrän, sillä molemmat olivat jonkin sortin kommunisteja, mutta logiikka kyllä ontuu, jos hän näkee omassa “taistelussaan” jotain yhtäläisyyttä Kreikan vapaustaistelijoihin Kolokotronikseen ja Karaiskakisiin. Se on vähän sama kuin joku uusnatsijärjestö Suomessa yrittäisi väittää käyvänsä samaa taistelua kuin K.J. Ståhlberg. Historiatonta ja vihjeetöntä.

[quote=“timo k, post:18, topic:1526”]Miten lienee Suomessa? Muistaakseni vielä kymmenisen vuotta sitten tilanne oli se, että elinkautinen tarkoitti käytännössä n. 12 vuoden rangaistusta. Nyt se on ehkä pidempi, kun Halonen armahti ilmeisesti vähemmän vankeja kuin esim. Koivisto. Niinistöhän ei kai enää voi edes armahtaa elinkautisvankeja, vaan heidän on suunnattava armahdusanomuksensa Helsingin hovioikeudelle?[/quote]Presidentillä on yhä armahdusoikeus. Myös elinkautisesta.

Uutta on nykyään se, että Helsingin hovioikeus ottaa ilman anomusta käsittelyyn 12 vuoden jälkeen, jatkuuko istuminen.