Usko ja rukous 10v

Noniin ystävät. Ajankohdaksi on varmistunut helatorstai 14.5. ja paikaksi Kallion kirkko. Ohjelmassa on paneelikeskustelua ja esityksiä aihepiirillä Miten hengellinen elämä ja ekumenia voivat toteutua verkossa? Panelistiksi yritetään saada allekirjoittaneen ja Ilmari Karimiehen lisäksi myös edustajat Suomen ev-lut kirkosta, ortodoksisesta kirkosta ja katolisesta kirkosta. Lisää tietoa luvassa piakkoin. :slight_smile:

Ja lisää tietoa tässä (Facebook-sivuilta kopioituna)

Hengellinen elämä ja ekumenia verkossa - Usko ja rukous & Usko ja elämä 10 vuotta

Kallion kirkossa järjestään 10 vuotta sitten perustetun Usko ja rukous (nykyisin Usko ja elämä) verkkopalstan pyöreiden vuosien kunniaksi kaikille avoin tapahtuma, jossa keskustellaan siitä, miten hengellistä elämää ja kirkkokuntien välistä yhteyttä voi edistää verkossa ja millaisia haasteita se tuo mukanaan.

Klo 14 Hetkirukous, Ilmari Karimies

Klo 14:30 Paneelikeskustelu. Mukana keskustelemassa:
-Sana papilta -blogi, TM, past. Lars Ahlbäck (ort.)
-Apologeetiikasta ekumeniaan. Hyviä uutisia -blogi, TM, FM Emil Anton (kat.)
-Miten rakentaa hyvää ilmapiiriä? Hengellisen palstan moderointi, TM, past. Wille Huuskonen (Lähetyshiippakunta)
-Foorumin synty ja nettikeskustelun haasteet, TL, past. Ilmari Karimies (ev. lut.), Usko ja rukous -foorumin perustaja
-Elettyä uskoa sosiaalisessa mediassa. TM, past. Meri-Anna Hintsala (ev. lut.) Suomen evl. kirkon verkkotyö, verkkokeskustelun tutkija

Puheenjohtajana TM, past. Terhi Paananen (ev. lut), jumalanpalveluksen ja hengellisen elämän asiantuntija

N. klo 16:00 Juhlakahvit

Aivan loistavaa.

Valitettavasti vain Lähetyshiippakunnalla on silloin muita metkuja mielessä, jotka vievät minutkin todennäköisesti siihen suuntaan. Olisi kyllä hienoa olla paikalla.

Miten tähän nyt pitäisi suhtautua, kun ilmoitus tulee nimenomaan 1.4. ? :think:

Ei ole aprillia :slight_smile:

Ehdotan, että Kallion kirkon perinteitä kunniottaen Willeh laatii Ylläpitäjän päiväkäskyn, joka sitten demonstratiivisesti ripustetaan Mannerheimin päiväkäskyn tilalle. Siinä myönnetään kunniamerkki kaikille niille, jotka ovat tuottaneet sisältöä foorumille suunnattomin uhrauksin ja väsymättömin ponnistuksin.

Sinä ja minä saamme varmasti myös jonkun mitalin.

Muuten hieno juttu, mutta en ole maisemissa tuolloin. Helatorstain pitkä viikonloppu ollaan Saimaan maisemissa puutarhahommissa. Toivottavasti tuo videoidaan ja lähetetään suorana? netissä.

[quote=“Dirac, post:7, topic:2026”]Muuten hieno juttu, mutta en ole maisemissa tuolloin. Helatorstain pitkä viikonloppu ollaan Saimaan maisemissa puutarhahommissa. Toivottavasti tuo videoidaan ja lähetetään suorana? netissä.[/quote]Täytyy tallentaa esitelmät. Hyvä huomio. En tiedä löytyykö suoratoistolle tarpeeksi seuraajia.

Ehdottomasti kiinnostaa! Toivottavasti pääsen myös paikalle, vielä ei ole tiedossa esteitä. Onko kellonajasta tarkempaa tietoa, onnistuuko yhden päivän reissuna? Perjantaina olisi ohjelmaa Turussa jo.

[quote=“Anskutin, post:9, topic:2026”]Ehdottomasti kiinnostaa! Toivottavasti pääsen myös paikalle, vielä ei ole tiedossa esteitä. Onko kellonajasta tarkempaa tietoa, onnistuuko yhden päivän reissuna? Perjantaina olisi ohjelmaa Turussa jo.[/quote]Onnistuu. Kun on kansallinen vapaapäivä, niin pyritään aloittamaan iltapäivällä. Varmistuu, kun tiedetään panelistien aikatauluista.

[quote=“Willeh, post:10, topic:2026”][quote=“Anskutin, post:9, topic:2026”]Ehdottomasti kiinnostaa! Toivottavasti pääsen myös paikalle, vielä ei ole tiedossa esteitä. Onko kellonajasta tarkempaa tietoa, onnistuuko yhden päivän reissuna? Perjantaina olisi ohjelmaa Turussa jo.[/quote]Onnistuu. Kun on kansallinen vapaapäivä, niin pyritään aloittamaan iltapäivällä. Varmistuu, kun tiedetään panelistien aikatauluista.[/quote]Kirkossa pitäisi ehtiä käydä ennen tuota. Esim. klo 15?

[quote=“cymbus, post:11, topic:2026”][quote=“Willeh, post:10, topic:2026”][quote=“Anskutin, post:9, topic:2026”]Ehdottomasti kiinnostaa! Toivottavasti pääsen myös paikalle, vielä ei ole tiedossa esteitä. Onko kellonajasta tarkempaa tietoa, onnistuuko yhden päivän reissuna? Perjantaina olisi ohjelmaa Turussa jo.[/quote]Onnistuu. Kun on kansallinen vapaapäivä, niin pyritään aloittamaan iltapäivällä. Varmistuu, kun tiedetään panelistien aikatauluista.[/quote]Kirkossa pitäisi ehtiä käydä ennen tuota. Esim. klo 15?[/quote]Tuota muistaakseni kaavailtiin.

Jos tämä ei ole aprillia, itseäni kyllä harmittaa, että tapaaminen on keskellä viikkoa. Yhdeksi päiväksi on hankala tulla käymään, ja oikeasti ajattelin, että olisi kiva tulla, jos on isompi tapaaminen.

[quote=“ooperi, post:13, topic:2026”]Jos tämä ei ole aprillia, itseäni kyllä harmittaa, että tapaaminen on keskellä viikkoa. Yhdeksi päiväksi on hankala tulla käymään, ja oikeasti ajattelin, että olisi kiva tulla, jos on isompi tapaaminen.[/quote]Eikö teillä pidetä vapaana helatorstain jälkeistä perjantaita?

Kodinputkimiehen mukaan ortodoksikirkkoa edustaa piispat.

Meillä on perjantai ihan normaali työ-ja koulupäivä.

Pitkä viikonloppu, joten näillä näkymin olen minäkin aivan muualla.

Suoratoisto olisi mahdollista, jos esim. Youtuben kautta toteutetaan, tallentaa sitten suoraan sinne.

Ehdotan paneelikeskustelua homoista ja yhteistä irtisanoutumista rasismista ja fasismista.

Ehdotan irtisanoutumista Mäkisen-Askolan-linjasta, homotuputuksesta ja sosiaalihumanismiin keskittyvästä kirkosta.

Lisäksi laaditaan julkilausuma, missä kirkkoa, ja sen vastuuhenkilöitä velvoitetaan muistuttamaan itseään ja muita kirkon sanomasta, siitä sanomasta, mikä voidaan lukea Raamatusta.