Tunnuksen poisto

Sivuston sääntöihin ei ole kirjattu mitään tunnuksen poistosta. Edellisellä foorumilla meno meni aika villiksi. Nyt tunnuksen poiston on useamman painalluksen takana ja lisäksi ylläpidon pitää kuitata tunnuksen poisto. Kaikilla foorumeillahan tunnuksen poisto ei ole edes mahdollista.

Minkälainen käytäntö pitäisi ottaa tällä foorumilla käyttöön?

Jos haluaa poistaa tunnuksen niin sen pitäisi vapaasti onnistua.

[quote=“Ylläpito, post:1, topic:422”]Sivuston sääntöihin ei ole kirjattu mitään tunnuksen poistosta. Edellisellä foorumilla meno meni aika villiksi. Nyt tunnuksen poiston on useamman painalluksen takana ja lisäksi ylläpidon pitää kuitata tunnuksen poisto. Kaikilla foorumeillahan tunnuksen poisto ei ole edes mahdollista.

Minkälainen käytäntö pitäisi ottaa tällä foorumilla käyttöön?[/quote]Jos joku haluaa poistua, niin se tietysti pitää sallia. Mutta minusta olisi hyvä, että nimimerkki jäisi näkyviin ja alle merkintä ‘poistunut’. Samoin on ihan hyvä, että poisto tapahtuu ylläpidon hyväksymänä. Näin voi antaa ihmiselle vaikkapa pienen tyyntymistauon. Usienhan tunnuksia poistettiin kiihtyneessä mielentilassa ja kohta jo rekisteröidyttiin takaisin. Onko nimimerkkiä mahdollista jäädyttää ja sitten ottaa tarvittaessa uusiokäyttöön, jos haluttaisiinkin palata? Tällaisesta oli muistaakseni vanhalla foorumilla puhetta.

Samoin olisi hyvä, että nimimerkkiä ei saisi itse vaihtaa, miten sattuu. Sekin pitäisi tapahtua ylläpidon kautta ja siitä olisi hyvä aina tiedottaa omassa ketjussaan. Näin ei tarvitse arvailla, kuka tämä nimimerkki nyt onkaan.

Poistossa on hyvä olla jonkinlainen viive kahdesta syystä: 1) käyttäjät, joille on määrätty banni eivät ehdi poistaa tunnustaan ja livahtaa foorumiesivallan ulottumattomiin. 2) Jos seuraavana päivänä tuntuukin siltä, ettei halua poistaa tunnustaan, sen voi vielä itse perua - sen sijaan, että rekisteröityy uudella tunnuksella heti ensi viikolla.

[quote=“cymbus, post:3, topic:422”]Samoin olisi hyvä, että nimimerkkiä ei saisi itse vaihtaa, miten sattuu. Sekin pitäisi tapahtua ylläpidon kautta ja siitä olisi hyvä aina tiedottaa omassa ketjussaan. Näin ei tarvitse arvailla, kuka tämä nimimerkki nyt onkaan.[/quote]Tämän ominaisuuden otinkin pois käytöstä, kun sitä väärinkäytettiin. Foorumisoftassa ei ole automatiikkaa nimenvaihdoksen hyväksyttämiseen, vaan sitä täytyy pyytää viestillä ylläpidolta.

Minusta on sääli, että jos joskus syntyy ihan vakavaa ja hyvää keskustelua, sen seuraaminen muuttuu erittäin hankalaksi, jos ei pysty seuraamaan muiden argumentointia, jos keskustelijoina on vain Vieras, ja siinä on sitten kymmenen ihmisen tekstejä. Tämä oli oikea ongelma Urforumilla. Näin siis olisi oikeasti tärkeätä, että nimimerkki ei katoaisi. Monilla foorumeilla ne jäävät näkyviin. Lisäksi jos on kirjoittanut tyhmiä, voi tällä uudella foorumilla poistaa ne tyhmät viestit.

[quote=“cymbus, post:6, topic:422”]Minusta on sääli, että jos joskus syntyy ihan vakavaa ja hyvää keskustelua, sen seuraaminen muuttuu erittäin hankalaksi, jos ei pysty seuraamaan muiden argumentointia, jos keskustelijoina on vain Vieras, ja siinä on sitten kymmenen ihmisen tekstejä. Tämä oli oikea ongelma Urforumilla. Näin siis olisi oikeasti tärkeätä, että nimimerkki ei katoaisi. Monilla foorumeilla ne jäävät näkyviin. Lisäksi jos on kirjoittanut tyhmiä, voi tällä uudella foorumilla poistaa ne tyhmät viestit.[/quote]Tällä foorumilla tunnus jää näkyviin poiston jälkeen, mutta alle jää teksti “Vieras”.

Minusta a) poistaminen tulee sallia, b) poistamista koskevat viiveet ja lupamenettely on soveliasta, c) nimimerkki tulee jäädä näkymiin, d) palauttamisen pitäisi olla mahd. pitkään mahdollista.

Toi “Vieras” ei ole kovin looginen sana tähän. Pystytkö muuttamaan sen vaikka sanaksi “Poistunut” tms?

[quote=“TV, post:9, topic:422”]Toi “Vieras” ei ole kovin looginen sana tähän. Pystytkö muuttamaan sen vaikka sanaksi “Poistunut” tms?[/quote]Pystyn ja muutin.

[quote=“Pseudo-Genesis, post:8, topic:422”]Minusta a) poistaminen tulee sallia, b) poistamista koskevat viiveet ja lupamenettely on soveliasta, c) nimimerkki tulee jäädä näkymiin, d) palauttamisen pitäisi olla mahd. pitkään mahdollista.[/quote]a-c kohdat vastaavatkin nykyistä tilannetta. D-kohta tarkoittaisi sitä, että ylläpito ei “hyväksyisi” tunnuksen poistoja, vaan tunnus jäisi siihen tilaan, että kirjautuessa ei pääse lukemaan foorumia, vaan tulee viesti: “olet poistanut tämän tunnuksen, haluatko palauttaa sen?”

Nykyisellään, kun ylläpito on hyväksynyt tunnuksen poiston, sitä ei voi enää palauttaa. Tässä on myös tietty filosofia.

Keitä ne poistuneet nimimerkit olivat? Ehkä puolisenkymmentä käyttäjää on poistanut tunnuksensa, mutta en ole huomannut vielä ketään, joka olisi poistunut. Ehkä he eivät kokeneet foorumia omakseen eivätkä missään vaiheessa olleet aktiivisia keskustelijoita? Vakkariporukasta ei näytä hiljenneen muita kuin xHEIKKIx, joka on ollut n. puolitoista kuukautta poissa/tauolla.

Itse en kannata sitä, että käyttäjät voisivat itse poistaa nimimerkkinsä. Jos on mahdollisuus poistaa omia viestejään, niin sen pitäisi riittää.

Määrä on ratkaiseva asia nettikeskusteluissa: kun kirjoittaa esim. 10 000 viestiä, niin siellä joukossa voi olla jos jonkinlaista tuubaa, eikä sitä sieltä kukaan löydä ja vaikka löytäisikin, niin eipä jollain yksittäisellä viestillä ole silloin paljon väliä, kun voi aina vedota siihen, että tuhansien viestien joukkoon mahtuu vähän ronskimpaakin läppää.

Outolumo piipahti tuossa välillä, mutta näyttää taas poistuneen, ellei sitten ole vaihtanut nickiä.

[quote=“timo k, post:12, topic:422”]Keitä ne poistuneet nimimerkit olivat? Ehkä puolisenkymmentä käyttäjää on poistanut tunnuksensa, mutta en ole huomannut vielä ketään, joka olisi poistunut. Ehkä he eivät kokeneet foorumia omakseen eivätkä missään vaiheessa olleet aktiivisia keskustelijoita? Vakkariporukasta ei näytä hiljenneen muita kuin xHEIKKIx, joka on ollut n. puolitoista kuukautta poissa/tauolla.[/quote]Itseasiassa kukaan ei ole vielä poistanut tunnustaan, mutta nyt oli tullut yksi ilmoitus tunnuksen poistosta kuitattavaksi ylläpidolle.

Ai.
Sattuinkohan sitten lukemaan vanhaa viestiä.

Tilastojen mukaan viime vuoden puolella sisään rekkautui 198 uutta käyttäjää, ja tänä vuonna toistaiseksi 8. Silti käyttäjiä on vain 201, joten jotkut ehtivät tosiaan poistaa tunnuksensa. Itse en ainakaan ehtinyt huomata, että keitä he olivat. Ei tainnut olla ketään, joka olisi lähettänyt esim. kymmentä viestiä enempää?

[quote=“timo k, post:17, topic:422”]Tilastojen mukaan viime vuoden puolella sisään rekkautui 198 uutta käyttäjää, ja tänä vuonna toistaiseksi 8. Silti käyttäjiä on vain 201, joten jotkut ehtivät tosiaan poistaa tunnuksensa. Itse en ainakaan ehtinyt huomata, että keitä he olivat. Ei tainnut olla ketään, joka olisi lähettänyt esim. kymmentä viestiä enempää?[/quote]Pari on ollut mun testejä. Pari syksyllä rekkas ja poisti tunnuksen saman tien.