Pastorien oikeus palkkaan

Ottaa päähän tämä kun rahastetaan yleisöllä. Pastori saa 2500e palkkaa, ja tekee työkseen “jumalan evankeliumin työtä”

Missä kohtaa raamatussa sanotaan, Jeesuksen ottavan palkan sairaiden parantamisista tai kuolleiden herättämisestä?

Se on ilmaistyötä/talkootyötä.

Heti siitä jotain katoaa, kun pastori saa palkan työstä… Ajattelee sen olevan normaalia duunia…

Kun Jeesus lähetti apostolit matkaan, hän sanoi, ettei heidän tule ottaa mitään omaisuutta tai rahaa mukaan, vaan että niiden ihmisten, joiden luokse he menevät tulee elättää heidät. Paavali kirjeessä Timoteukselle vetoaa Herran sanoihin “työmies on palkkansa ansainnut” Raamatun sanana ja kirjeessä korinttolaisille hän rinnastaa evankeliumin palvelijat pappeihin, jotka saivat elantonsa temppelipalveluksesta

Matt. 10

  1. Kor. 9
  2. Tim. 5
    [spoiler]Matt. 10:8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. 9 Älkää varustako itsellenne kultaa, älkää hopeata älkääkä vaskea vyöhönne, 10 Älkää laukkua matkalle, älkää kahta ihokasta, älkää kenkiä, älkääkä sauvaa; sillä työmies on ruokansa ansainnut.

1.Kor. 9:4 Eikö meillä olisi oikeus saada ruokamme ja juomamme? – 6 Vai ainoastaanko minulla ja Barnabaalla ei ole oikeutta olla ruumiillista työtä tekemättä? 7 Kuka tekee koskaan sotapalvelusta omalla kustannuksellaan? Kuka istuttaa viinitarhan, eikä syö sen hedelmää? Tai kuka kaitsee karjaa, eikä nauti karjansa maitoa? 8 Puhunko tätä vain ihmisten tavalla? Eikö myös laki sano samaa? 9 Onhan Mooseksen laissa kirjoitettuna: “Älä sido puivan härän suuta”. Eihän Jumala häristä näin huolta pitäne? 10 Eikö hän sano sitä kaiketikin meidän tähtemme? Meidän tähtemmehän on kirjoitettu, että kyntäjän tulee kyntää toivossa ja puivan puida osansa saamisen toivossa. 11 Jos me olemme kylväneet teille hengellistä hyvää, onko paljon, jos me niitämme teiltä aineellista? 12 Jos muilla on teihin tällainen oikeus, eikö paljoa enemmän meillä? Mutta me emme ole käyttäneet tätä oikeutta, vaan kestämme kaikki, ettemme panisi mitään estettä Kristuksen evankeliumille. 13 Ettekö tiedä, että ne, jotka hoitavat pyhäkön toimia, saavat ravintonsa pyhäköstä, ja jotka ovat asetetut uhrialttarin palvelukseen, saavat osansa silloin kuin alttarikin? 14 Samoin myös Herra on säätänyt, että evankeliumin julistajain tulee saada evankeliumista elatuksensa.

  1. Tim. 5:17-18 Vanhimpia, jotka seurakuntaa hyvin hoitavat, pidettäköön kahdenkertaisen kunnian ansainneina, varsinkin niitä, jotka sanassa ja opetuksessa työtä tekevät. Sillä Raamattu sanoo: “Älä sido puivan härän suuta”, ja: “Työmies on palkkansa ansainnut”.

[/spoiler]

Muutetaan otsikko Helluntaiseurakunta Oy vähemmän raflaavaksi ja siirretään rippikouluosastoon. Suosittelen jatkossa avaamaan ketjut tänne.

:mode2:

[quote=“Greywich, post:1, topic:1783”]Ottaa päähän tämä kun rahastetaan yleisöllä. Pastori saa 2500e palkkaa, ja tekee työkseen “jumalan evankeliumin työtä”

Missä kohtaa raamatussa sanotaan, Jeesuksen ottavan palkan sairaiden parantamisista tai kuolleiden herättämisestä?

Se on ilmaistyötä/talkootyötä.

Heti siitä jotain katoaa, kun pastori saa palkan työstä… Ajattelee sen olevan normaalia duunia…[/quote]

Tällainen ei voi olla muuta kuin sellaisen ihmisen kirjoittelua, joka ei ole millään tavoin tietoinen pastorien työstä. Se on, varsinkin tänä aikana yksi kovimmista hommista mitä maa päällään kantaa silloin kun pastori on uskollinen Jumalalle ja kutsumukselleen. Tästä työstä on seurakunta yleisenä papistona myös velvollinen maksamaan pastorille palkan ja se on Raamatun opetus. Saammehan me maallikot heiltä vastaavasti kaikkea iankaikkista hyvää ja ilman heitä ei seurakunta voisi edes pysyä pystyssä.

Aika kehnoltahan tuo esimerkkipalkka kuulostaa.

Aika turhaa maksaa pastoreille palkkaa. Se ei ole apostolisen ajan mukaista

Jos jotain kiinnostaa, niin paljon parjattu Franz Pieper on kirjoittanut tämän alla mainitun kirjan ”What is Christianity?” sisälle 110 sivuisen esseen siitä kuinka meidän maallikkojen tulee maksaa pastoreille heille kuuluva palkka. Se on yksi tärkeä osa kristillisyyttä.

http://www.amazon.com/Christianity-Other-Essays-Francis-Pieper-ebook/dp/B00JWY18X8/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=undefined&sr=1-1&keywords=what+is+christianity+franz+pieper

Sä et taida paljonkaan piitata mitä kysymyksiisi vastataan… etkä lukea niitä Raamatun kohtia, joita lainataan.
Jos apostolit ja Jeesus olivat palkan kannalla, mistä sinä tuon toisen tiedon olet saanut?

Jeesuksellakin oli joukko seuraajia, jotka huolehtivat hänen ja opetuslasten elatuksesta. Nämä olivat hurskaita naisia.

Olen kuullut, että itseasiassa Jeesuksen mukana kulki n. 70 seuraajaa, eivät yksin opetuslapset, vaikka mahdollisesti Hän usein oli yksinkin heidän kanssaan. Nuo 70 seuraajaa hoitivat mm. majoituspuolen, järjestivät kokoontumiset, ruokailun, ym. Heissä oli miehiä ja naisia.

[quote=“slower, post:8, topic:1783”]Sä et taida paljonkaan piitata mitä kysymyksiisi vastataan… etkä lukea niitä Raamatun kohtia, joita lainataan.
Jos apostolit ja Jeesus olivat palkan kannalla, mistä sinä tuon toisen tiedon olet saanut?[/quote]

Jeesuksen elättäminen ja siinä sivussa opetuslasten on ihan eri juttu, kuin se miten Mersuilla ajellaan helluntaiseurakunnan pihaan.
Sen jälkeen sanotaan, olen paimen. Ei edes eksyneitä lampaita haeta takaisin, toisinkuin Jeesus olisi hakenut sen yhden eksyneen
niiden 99 muun joukosta

[quote=“Greywich, post:11, topic:1783”][quote=“slower, post:8, topic:1783”]Sä et taida paljonkaan piitata mitä kysymyksiisi vastataan… etkä lukea niitä Raamatun kohtia, joita lainataan.
Jos apostolit ja Jeesus olivat palkan kannalla, mistä sinä tuon toisen tiedon olet saanut?[/quote]

Jeesuksen elättäminen ja siinä sivussa opetuslasten on ihan eri juttu, kuin se miten Mersuilla ajellaan helluntaiseurakunnan pihaan.
Sen jälkeen sanotaan, olen paimen. Ei edes eksyneitä lampaita haeta takaisin, toisinkuin Jeesus olisi hakenut sen yhden eksyneen
niiden 99 muun joukosta[/quote]Mersut on ihan hyviä autoja. 2500 euron kuukausipalkalla joku vain vähän toistakymmentä vuotta vanha mersu, jolla on ajettu vasta parisataatuhatta kilometria voi olla ihan järkevä sijoitus.

Helluntaisaarnajien tyyliin kyllä kuuluu hieno auto…

Tiijäniidenhyvvyydestä.
Oli mullakin aikanaan mersu, ja muutaman vuoden ajon jälkeen vaihteistosta katos pakki. Mielenkiintosta oli kun piti aina pysäköidä taktisesti oikein päin… :))
Yks körttipappi about 30 v sitten sano että bemari on ainoo auto jolla se suostuu kulkeen. Ei sillä kai muita sitten ollukkaa.

Ortodoksinen kirkko muistelee 4. tammikuuta seitsemääkymmentä apostolia. Artikkelissa on mainittu heidän nimensä (kelaa alaspäin):

Seitsemänkymmentä apostolia ? Ortodoksi.net

Ortodoksinen kirkko muistelee 4. tammikuuta seitsemääkymmentä apostolia. Artikkelissa on mainittu heidän nimensä (kelaa alaspäin):

Seitsemänkymmentä apostolia ? Ortodoksi.net[/quote]

Kiitos! Tämä oli hieno linkki ja nimilista. :slight_smile:

Mikähän olisi sellainen suomenkielinen kirkkohistoriankirja, jota te (ortodoksit, katolilaiset, luterilaiset) suosittelisitte? Itseäni kiinnostaisi kovasti aivan apostolista aikaa ja sen jälkeistä kirkkohistoriaa koskeva tieto. Tällaisia asioita kun ei aikoinaan hellariseurakunnassa opetettu. [size=4pt](Päinvastoin, pyrittiin istuttamaan epäluulo “pappien valheita” kohtaan. Ihan totta. Kirkkohistorioille ei annettu mitään arvoa, olivat kuulemma Vatikaanin väärennöksiä.)[/size]

Uhmaan “valhetta” ja haluan tietää. Kertokaa. :slight_smile:

Eusebiuksen kirkkohistoria on käännetty suomeksi. Sen voisi lukea (minä muuten en ole, pitääpä ottaa projektiksi)

[quote=“cymbus, post:17, topic:1783”]Eusebiuksen kirkkohistoria on käännetty suomeksi. Sen voisi lukea (minä muuten en ole, pitääpä ottaa projektiksi)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkkohistoria_(Eusebios)[/quote]

Kiitos. :slight_smile: Joitain vuosia sitten se löytyi ainoastaan englanninkielellä, eikä englannintaitoni yllä kovin tieteelliselle ja teologiselle tasolle.

Vai oliko se Josefus, jota yritin etsiä?

[quote=“cymbus, post:13, topic:1783”]Helluntaisaarnajien tyyliin kyllä kuuluu hieno auto…[/quote]Ihan totta, mutta nythän oli kyse pastoreista :cool:

[quote=“Kulkuri, post:18, topic:1783”]Kiitos. :slight_smile: Joitain vuosia sitten se löytyi ainoastaan englanninkielellä, eikä englannintaitoni yllä kovin tieteelliselle ja teologiselle tasolle.

Vai oliko se Josefus, jota yritin etsiä?[/quote]Josefus kuvaa ainoassa suomennetussa kirjassaan Jerusalemin temppelin hävitystä ja siihen johtaneita tapahtumia. Toinen hänen kirjansa (jota ei ole suomennettu) käsittelee juutalaisten muinaishistoriaa ja on siis eräänlainen rinnakkaiskertomus Raamatulle. Josefus oli juutalainen, tosin joidenkin hänen teoksissaan esiintyvien kiistanalaisten mainintojen tähden muutamat arvelevat hänen olleen kristitty käännynnäinen.