Moderointi-ilmoitukset

Tähän ketjuun moderaattoreiden antamat huomautukset, ilmoitukset ym. Keskustelu moderoinnista ketjuun “Keskustelua palstan moderoinnista, keskustelukulttuurista ym.”

Aloitetaanpa tällä.

:mode2: Vaeltajalle viikko banaania tästä viestistä. Rikkoi sääntöä: “Kaikessa väittelyssä kehotetaan noudattamaan lähimmäisenrakkautta ja jättämään henkilöön kohdistuva arvostelu sikseen.” :mode2:

[quote=“vaeltaja, post:28, topic:1142”]Sen sijaan ketjussa Yhteiskunnallisesta Oikeudenmukaisuudesta, jossa keskusteltiin omaisuuden käytöstä, antamisesta ja köyhien auttamisesta, en löytänyt ainoatakaan kommenttia sinulta. Tämä aihe ei näyttänyt sinua kummemmin kiinnostavan:

Näistä havainnoistani käsin olen saanut sen kuvan, että olet Äiti Teresan opetuksissa kiinnostunut lähinnä sikiämiseen liittyvistä asioista, mutta köyhien asia ei sinua kiinnostaisi.[/quote]

Gnesio-Repeä kehotetaan siistimään tämä viesti: Lähetyshiippakunta - Ketkä menettävät pappisvirkansa Suomen ev.lut. kirkossa?

“Kritiikki henkilöitä, instituutioita ym. kohtaan tulee olla asiallista, ei nimittelevää eikä leimaavaa.”

Iconin tunnus on avattu hänen pyynnöstään. Saa nyt puhua puolestaan asiatyylillä.

Siistitty Kysy ja vastaa -ketjusta henkilöön mennyttä arvostelua.

Ohjeita hyvään kirjoitustapaan ja keskustelukulttuuriin
“Kritiikin on kohdistuttava asiaan, ei persoonaan”

:mode2:

Antti Valkaman viesti poistettu ketjusta Saako kuka tahansa kristitty kastaa?

Henkilöön meneviä loukkaavia ilmauksia ei pidä käyttää oman pointin terävöittämiseksi.

:mode2:

Nimimerkki Caligulan asiattomuus poistettu Lähetyshiippakunta-ketjusta. Täällä ei nimitellä mitään tai ketään porttokirkoksi.

Ristiriitatilanteet

Tarkoituksellisesta provosoinnista ja toisten käyttäjien ilkeämielisestä piikittelystä ja tölväisyjen esittämisestä tulee pidättäytyä. Kritiikin on kohdistuttava asiaan, ei persoonaan, ja se tulee esittää rakentavasti. Kunnioittava ja ystävällinen suhtautuminen on säilytettävä erityisesti silloin kun vaikuttaa siltä, etteivät ristiriidat ole soviteltavissa.

:mode2:

Kaksi IDA:n viestiä poistettu ketjusta Kirkollisia ja uskonnollisia uutisia. Syynä asiaton henkilöön käyvä kirjoittaminen.

:mode2:

:mode2:

Poistettu Katharinan viesti ketjussa Oikea ja väärä Jeesus leimaavan kielenkäytön tähden.

:mode2:

Jochanania kehotetaan hiomaan ilmaisuaan vähemmän provosoivaksi ja pyrkimään yhtenäisiin puheenvuoroihin.

Tämä helpottaa paitsi lukemista, myös edistää eheää keskustelua, jossa vaihdetaan puheenvuoroja, eikä käydä yksittäisiin ilmaisuihin tarttuvaa salamasotaa. Muilla foorumeilla on muunlaisia käytäntöjä, mutta tämän foorumin periaate on tämä.

Toisiin kirjoittajiin kohdistuva arvostelu on myös syytä jättää kokonaan pois ja keskittyä yksinomaan asiaan. Tällaiset viestit helposti johtavat tarpeettomaan provosoitumiseen: Täytä minut Hengellä helluntain

Poistettu henkilökohtaisuuksiin mennyttä viestittelyä ketjusta Lähetyshiippakunta - Ketkä menettävät pappisvirkansa Suomen ev.lut. kirkossa?

Poistettu timok:n viesti Seksuaalivähemmistöjen asia kirkossa

Rujo seksuaalinen kielenkäyttö ei kuulu tälle foorumille ja myös klassisen kristinuskon näkökulmasta ongelmallisista elämäntavoista pitää keskustella asiallisesti.

Uutislinkkejä maailmalta -ketjusta poistettu yksi Katharinan viesti. Täällä ei toivotella edes kuninkaallisten kuolemia, vaikka olisi itse kuinka tasavaltainen.

:mode2: Puuhasteluketjusta poistettu nimimerkki fundiksen henkilökohtaisuuksiin menevä viesti. Käyttäytykää, ihmiset.

Kehotetaan fundista muokkaamaan viestiä: Poliittinen keskustelu ja uutisaiheet

Sivuston missio, säännöt ja käyttöohjeet
“Nikean uskontunnustukseen sitoutuvien henkilöiden väittäminen ei-kristityiksi on kielletty.”

Marshall Lawlessia kehotetaan muokkaamaan sopimattomia ilmauksia sisältäviä viestejään jalkapallokeskustelussa Tämä ja muut viimeisimmät viestit.

Marshallille annetaan myös varoitus.

:mode2: Poliittisesta ketjusta poistettu yksi viesti. Ihmisten nimittäminen perkeleiksi ja sioiksi on palstalle sopimatonta kielenkäyttöä.

[quote=“Alpo, post:17, topic:1147”]:mode2: Poliittisesta ketjusta poistettu yksi viesti. Ihmisten nimittäminen perkeleiksi ja sioiksi on palstalle sopimatonta kielenkäyttöä.[/quote]Poistettu toinen Katharinan viesti samasta ketjusta.

Tämä palsta ei sovellu suomenruotsalaisiin kohdistuvan ristiretken kohteeksi. Sellainen kirjoittelu ei ole tervetullutta tälle palstalle ja jos jollakulla on vaatimus saada sellaista kirjoittaa tälle pastalle, hän ei ole tervetullut. Netti on täynnä muita propagandaväyliä. Menkää sinne. Tämä on uskonnollinen palsta, jossa käydään tai vähintäänkin pyritään käymää ajatuksenvaihtoa lähimmäisenrakkauden hengessä.

Kolmas Katharinan viesti poistettu samasta ketjusta ja kirjoituskieltoa 7 päivää.

“Kritiikki henkilöitä, instituutioita ym. kohtaan tulee olla asiallista, ei nimittelevää eikä leimaavaa.” Sivuston missio, säännöt ja käyttöohjeet

NNOV ei moderaattorin pyynnöstä huolimatta korjannut kielenkäyttöään avioliittokäsitys-ketjussa. Viesti on poistettu ja kirjoituskieltoa 7 pv.