Kysymykset ja kehitysehdotukset 2011-2012

Toiveena olisi se, että olisi aika tiukka linja sisäkkäisten lainauksien suhteen. Yleensä ne ovat täysin tarpeettomia; usein ei tarvitsisi edes lainata sitä edeltävää kommenttia, sillä jokainen tajuaa kyllä muutenkin, että onko viimeisin kommentti edeltävä/edeltävien viestien kommentointia, vaiko niistä irrallinen mielipide. Olen viime aikoina joutunut käyttämään uskojarukous.netin foorumia aika usein kännykällä ja etenkin silloin lukuisat, pitkät sisäkkäiset lainaukset ovat todella rasittavia. Joten sellaisiin voisi koettaa puuttua aiempaa tarkemmin.

[quote=“timo k, post:1, topic:36”]Toiveena olisi se, että olisi aika tiukka linja sisäkkäisten lainauksien suhteen. Yleensä ne ovat täysin tarpeettomia; usein ei tarvitsisi edes lainata sitä edeltävää kommenttia, sillä jokainen tajuaa kyllä muutenkin, että onko viimeisin kommentti edeltävä/edeltävien viestien kommentointia, vaiko niistä irrallinen mielipide. Olen viime aikoina joutunut käyttämään uskojarukous.netin foorumia aika usein kännykällä ja etenkin silloin lukuisat, pitkät sisäkkäiset lainaukset ovat todella rasittavia. Joten sellaisiin voisi koettaa puuttua aiempaa tarkemmin.[/quote]Jostain saa päälle asetuksen, jonka mukaan oletuksena lainataan vain edellistä viestiä. Kun lainaukseen ilmestyy linkki lainattuun viestiin, pystyy keskusteluketjua selaamaan taaksepäin tätä kautta. Sisäkkäisiä lainauksia pystyy sittenkin tekemään, jos välttämättä haluaa, mutta se vaatii vähän vaivaa.

Kun nyt löydän kyseisen asetuksen.

Onko tarkoitus, että koekäytön jälkeen foorumi aloitetaan “puhtaalta pöydältä” vai jäävätkö koekäytön aikana kirjoitetut viestit pysyvästi myös lopulliselle foorumille?


Miten vanhan uskojarukous.net-foorumin ja tulevan uuden foorumin sitaatti-asiat menevät: voiko vanhalta foorumilta siiteerata kokonaisia viestejä tai viestinpätkiä kirjoittajan nimimerkkeineen uudelle foorumille vai ei?

Viestikentän yläpuolella olevassa palkissa on linkkeinä polku sinne osastoon, jossa parhaillaan ollaan. Hyvä juttu, mutta siitä voisi ottaa tuon toisen kohdan pois tarpeettomana ja siten häiritsevänä.

Esim nyt mulla lukee:

Usko ja elämä » Sivuston toiminta » Foorumiuudistus » Vastaa ( Vs: Kysymykset ja kehitysehdotukset )

Tuossa » Sivuston toiminta on tarpeeton ja ehdottaisin sitä poistettavaksi.

Johonkin pitäisi saada joko suoraan etusivulle näkyväksi tai yhden klikkauksen päähän erilliselle sivulle lista viimeisimmistä viesteistä siten että siinä olisi pelkkä ketjun otsikon nimi, kirjoittaja ja kellonaika.

[quote=“TV, post:3, topic:36”]Onko tarkoitus, että koekäytön jälkeen foorumi aloitetaan “puhtaalta pöydältä” vai jäävätkö koekäytön aikana kirjoitetut viestit pysyvästi myös lopulliselle foorumille?


Miten vanhan uskojarukous.net-foorumin ja tulevan uuden foorumin sitaatti-asiat menevät: voiko vanhalta foorumilta siiteerata kokonaisia viestejä tai viestinpätkiä kirjoittajan nimimerkkeineen uudelle foorumille vai ei?[/quote]Tämän SMF-foorumin BBCode on samanlaista kuin phpBB2:n. Toisin sanoen viestin lainaaminen leikepöydän kautta muotoiluineen pitäisi onnistua.

Ajattelen, että tarkoituksenmukaista olisi jättää tänne nyt kirjoitetut viestit, pois lukien tämä Foorumiuudistus-osio. Tämän testivaiheen ideana nähdäkseni olisi ohjata keskustelua oikeisiin ketjuihin ja osioihin ja näin sitten kun foorumi toden teolla avataan, näihin vanhoihin avauksiin voi liittyä.

[quote=“Willeh, post:6, topic:36”][quote=“TV, post:3, topic:36”]Onko tarkoitus, että koekäytön jälkeen foorumi aloitetaan “puhtaalta pöydältä” vai jäävätkö koekäytön aikana kirjoitetut viestit pysyvästi myös lopulliselle foorumille?


Miten vanhan uskojarukous.net-foorumin ja tulevan uuden foorumin sitaatti-asiat menevät: voiko vanhalta foorumilta siiteerata kokonaisia viestejä tai viestinpätkiä kirjoittajan nimimerkkeineen uudelle foorumille vai ei?[/quote]Tämän SMF-foorumin BBCode on samanlaista kuin phpBB2:n. Toisin sanoen viestin lainaaminen leikepöydän kautta muotoiluineen pitäisi onnistua.

Ajattelen, että tarkoituksenmukaista olisi jättää tänne nyt kirjoitetut viestit, pois lukien tämä Foorumiuudistus-osio. Tämän testivaiheen ideana nähdäkseni olisi ohjata keskustelua oikeisiin ketjuihin ja osioihin ja näin sitten kun foorumi toden teolla avataan, näihin vanhoihin avauksiin voi liittyä.[/quote]

Vanhalta foorumilta lainauksissa ajattelin lähinnä sitä, että mikä olisi hyvien tapojen mukaista ja tekijänoikeuksien kannalta sallittua.

Testivaiheen viesteistä voisi poistaa ainakin ne, joissa ehdotetaan viilausta viestiketjun otsikkoon tai tarkennusta aiheeseen tms metakeskustelua.

Toi iso lainausmerkki lainaus-laatikon vasemmassa yläkulmassa on turha ja häiritsevä -> pois.


Milloin etusivun ulkoasun suunnittelukilpailu aloitetaan?

[quote=“Willeh, post:2, topic:36”]Jostain saa päälle asetuksen, jonka mukaan oletuksena lainataan vain edellistä viestiä. Kun lainaukseen ilmestyy linkki lainattuun viestiin, pystyy keskusteluketjua selaamaan taaksepäin tätä kautta. Sisäkkäisiä lainauksia pystyy sittenkin tekemään, jos välttämättä haluaa, mutta se vaatii vähän vaivaa.

Kun nyt löydän kyseisen asetuksen.[/quote]Noniin, nyt foorumin pitäisi lainata ainoastaan yhtä viestiä oletuksena.

PS. kokeilin viestien jakamista ja yhdistämistä sillä seurauksella, että timo k:n viesti pomppasi nyt tämän ketjun alkuun, vaikka TV aloitti ketjun. Pahoittelen virhettä.

Ketjun viestit näkyvät sekavassa järjestyksessa. Ja timo k on muka aloittanut tämän ketjun. Jokin tekninen juttu on nyt sekaisin.

Jokaisen osaston edessä lukee (todella rumana) New tai Old, mutta jos ei lue kaikkia osaston ketjuja, vaan poikkeaa muulle osastolle, muuttuu tekstiksi Old, vaikka olisi lukemattomia ketjuja. Hankalaa. Miksi muuten näkyy rasti lukemattomien ketjujen perässä?

Minusta KAIKKIEN sivujen otsikkona (Title, joka näkyy esim selaimen ja välilehden palkissa) pitäisi aina olla sivuston nimi (Usko ja ******). Nyt se vaihtuu aina sivun mukana, mutta joku “Vastaa” tai “Uudet viestit” ei ole kovin kätevä, kun yrität löytää tätä foorumia koneeltasi jossa on auki kymmenen eri ikkunaa tai välilehteä.

[quote=“TV, post:10, topic:36”]Ketjun viestit näkyvät sekavassa järjestyksessa. Ja timo k on muka aloittanut tämän ketjun. Jokin tekninen juttu on nyt sekaisin.[/quote]Yritin yhdistää timo k:n viestin tähän ketjuun, mutta ketjut yhdistyivätkin väärin päin.

Rukous-osaston alaotsikkona tai luonnehdintana on nyt: “Jumalanpalvelukseen ja hartauden harjoitukseen liittyvä keskustelu.” Mietin pitäisikö tähän jotenkin lisätä maininta että kaikenlainen käytännön hengellisen elämän käsittely kuuluu siihen osastoon (poislukien ihan spesifit henkilökohtaiset jutut, jotka kuuluu suljetulle Käyttäjien keskustelu -osastolle, jos sinnekään). Siis esim: “Käytännön uskonelämään, jumalanpalvelukseen ja hartauden harjoitukseen liittyvä keskustelu.”

???


Hymiöitä pitäisi saada lisää. Ainakin rukoilee, kysymysmerkki, miettii, …

Jos Justinos vain suostuu, niin uuden foorumin pääsivun osoitteeksi on tultava uskojarukous.net eli sama kuin vanhan foorumin.

Jos uusi foorumi aloitetaan puhtaalta pöydältä, niin pitääkö kaikki tuhanteen kertaan vanhalla foorumilla käsitellyt asiat käsitellä sitten uudestaan uudella foorumilla.

Sitten kun testivaihe on ohi, niin “Keskustelu”-osaston voisi laittaa ylimmäiseksi ja “Sivuston toiminta” -osaston alimmaiseksi, koska sitä harvemmin käytetään.

Hymiöitä on näköjään tullut lisää. :neropatti:
Voisiko tuota valmiiksi esillä olevien hymiöiden kokoelmaa vähän säätää?

[quote=“TV, post:5, topic:36”]Johonkin pitäisi saada joko suoraan etusivulle näkyväksi tai yhden klikkauksen päähän erilliselle sivulle lista viimeisimmistä viesteistä siten että siinä olisi pelkkä ketjun otsikon nimi, kirjoittaja ja kellonaika.[/quote]Tuossa pääsivun alalaidassa on linkki “Näytä keskustelualueen viimeisimmät viestit.” Se ei tosin vastaa ihan tuota toivettasi. Tuollainenkin olisi kyllä hyvä, jos keksin miten sellainen implementoidaan.

Joo ei vastaa toivettani.

Oikeassa yläkulmassa on kaksi linkkiä “näytä uudet viestit” ja “näytä uudet vastaukset”, joista edellinen tarkoittaa ilmeisesti uusia viestiketjuja. Nämä linkit voisi poistaa, jos tilalle saisi sen mitä yllä toivoin eli yksinkertaisen listan viimeisimmistä (tai miksei kaikista, jos kerralla näytetään esim 50 viestiä) viesteistä kronologisessa järjestyksessä. (Ketjun otsikko, kirjoittaja, kellonaika)


Sitten ehdottaisin, että yksittäisistä viesteistä poistettaisiin mahdollisuus kirjoittaa siihen aihe. Aiheen valinta tapahtuisi ainoastaan ketjun avausviestissä, ja kaikille muille tuon ketjun viesteille tulisi automaattisesti sama aihe.

En tiedä, onko ulkoasun tarkoitus kehittyä tältä pohjalta lopulliseen muotoonsa (voisi ehkä olla paikallaan vielä muuttaa kaikki ihan toisenlaiseksi), mutta jos tästä lähdetään, niin taustan yläosassa olevat kukat vähän häiritsee. Riippuu näytön koosta ja asetuksista, mihin kohtaan ne tulee, mutta mulla ne tulee juuri ikonin (joka sinänsä on hieno ja sopii vaaleansiniselle taustalle) päälle, mikä näyttää hölmöltä.

Nämä ovat minusta ihan turhia, paitsi “lukittu aihe”:

Aihe, johon olet osallistunut Tavallinen aihe Suosittu aihe (enemmän kuin 15 vastausta) Erittäin suosittu aihe (enemmän kuin 25 vastausta) Lukittu aihe Pysyvä aihe Äänestys

Sivujen pohjavärihän voisi vaihdella kirkkovuoden värien mukaan. Ai niin, minkä kirkon kirkkovuoden…

D