Keskustelua palstan moderoinnista, keskustelukulttuurista ym. 2013

Moderointipyynnöt ja keskustelu moderointipäätöksistä tähän ketjuun.

Edellisen vuoden moderointiketju: Keskustelua palstan moderoinnista, keskustelukulttuurista ym. 2011-2012

Vastaan timo k:n viesti poistettu kejusta “Uudestikastajat” ja heidän oppinsa .

Helluntailaisten nimittely Kristuksen kirkon halveksujiksi ja toisten palstalla kirjoittavien kirjoitusten kutsuminen snalliseksi vihjailuksi ja vtuiluksi ei rakenna ketään eikä sovi tänne palstalle.

Mitä tulee oka:n kirjoituksiin, niin huomio palstan hengen vastaisesta kirjoittelusta on aiheellista tiettyjen ilmaisujen suhteen.

Palstan säännöt:

SÄÄNNÖT

Koska sivuston tarkoituksena on edistää klassista kristinuskoa, institutionaalisen kirkon … vastustaminen on erityisesti kielletty.

Kaikessa väittelyssä kehotetaan noudattamaan lähimmäisenrakkautta ja jättämään henkilöön kohdistuva arvostelu sikseen. Kritiikki henkilöitä, instituutioita ym. kohtaan tulee olla asiallista, ei nimittelevää eikä leimaavaa.

Palstalla on sallittua kritisoida institutionaalisten kirkkojen oppia asiaperustein, mutta pelkkä väite siitä, että kirkot ovat luopuneet Jumalan sanasta on nimenomaan sitä institutionaalisen kirkon vastustamista, joka on kielletty säännöissä. Myös toisen käyttäjän syyttäminen siitä, että hänen uskonsa on väärä, koska hän sitoutuu kirkkonsa oppiin on paitsi epäasiallista ja henkilöön käyvää, myös hyvin palstan hengen vastaista, sillä klassiseen kristinuskoon kuuluu kirkon klassisten uskonkäsitysten arvostaminen.

Jos, oka, et jaa tätä ymmärrystä klassisesta kristinuskosta, olet kuitenkin rekisteröityessäsi tälle palstalle sitoutunut kunnioittamaan palstan missiota ja siksi sinun on syytä asettaa sanasi kunnioittavammin.

Okalle on myös tänään tullut varoitus tuollaisesta palstan hengen vastaisesta tyylistä kirjoittaa.

Esitän vastalauseeni näistä viimeaikaisista ketjujen katkomisista ja uusien samannimisten ketjujen perustamisista, täysin tietoisena siitä, ettei näkemyksillä ole mitään vaikutusta ja että tässä seison enkä muuta voi. :mooses:

Kirkollisia ja uskonnollisia uutisia -ketju on lähtenyt heti alussa aivan sivuraiteille. Mitä mieltä te ihmiset olette, mikä olisi paras ketju noille perhepoliittisille kysymyksille, vai pitäisikö perustaa suoraan uusi ketju?

Toinen kysymys. Tällä foorumilla on historiansa aikana ollut aika monta sellaista ketjua, jotka ovat lähteneet liikkeelle jostain yksittäisestä aiheesta, mutta laajentuneet käsittämään uskovien ja skeptikkojen välisen ajatustenvaihdon yleisesti. Viimeisimpänä esimerkkinä Enqvist-ketju. Olisiko hyvä vai huono juttu perustaa ihan oma erillinen “Suuri Onko kristinusko totta -ketju”, jossa näitä pohdintoja voitaisiin käydä?

[quote=“Anskutin, post:5, topic:981”]Kirkollisia ja uskonnollisia uutisia -ketju on lähtenyt heti alussa aivan sivuraiteille. Mitä mieltä te ihmiset olette, mikä olisi paras ketju noille perhepoliittisille kysymyksille, vai pitäisikö perustaa suoraan uusi ketju?[/quote]Oma ketjunsa: perhepolitiikka osioon yhteiskunta.

Sain viikon bannin, jonka aikana pyysin poistamaan profiilini.
Ajattelin pyyhkäistä menneet ja aloittaa jossain vaiheessa uudella nikillä.
No, ette poistaneet, joten tässä nyt sitten edelleen ollaan.

[quote=“Jemimah, post:7, topic:981”]Sain viikon bannin, jonka aikana pyysin poistamaan profiilini.
Ajattelin pyyhkäistä menneet ja aloittaa jossain vaiheessa uudella nikillä.
No, ette poistaneet, joten tässä nyt sitten edelleen ollaan.[/quote] :welcome:

:)

[quote=“Jemimah, post:7, topic:981”]Sain viikon bannin, jonka aikana pyysin poistamaan profiilini.
Ajattelin pyyhkäistä menneet ja aloittaa jossain vaiheessa uudella nikillä.
No, ette poistaneet, joten tässä nyt sitten edelleen ollaan.[/quote]

Tervetuloa taas. Uskoisin, että onnistut hyvin jatkamaan vanhalla tunnuksellasikin. Muutamia (banniin johtaneita) aiheita sinun vain kannattaisi päättää ainakin toistaiseksi välttää.

Eutanasia -ketjussa voisi varmaan vähän hillitä niitä murhaamisjuttuja.

Marinaa:
Uuden ketjun, Kristitty ja yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, otsikko on liian laaja. Foorumipohjassa on tilaa avata aiheesta useampia ketjuja. Evankelinen köyhyys tai jotain vastaavaa lyhyttä ja ytimekästä.
Olen havainnut että täällä usein käydään näitä otsikkokeskusteluja, mutta aloitinpa nyt itsekin yhden.

Pointtini on tämä:
Otsikon ympäripyöreys jatkaa samaa, todettua linjaa. Puhuminen evankelisesta köyhyydestä ei kiinnosta ihmisiä.

Ai, sori, eihän se edes ollut uusi ketju, vaan joku aiemmin olemassaollut. Olkoon sitten.
Köyhät kyykkyyn ja puhumaan kiertoilmauksin.

Jos olisin jakanut kokonaan uuden ketjun, olisin varmaan nimennyt toisin, mutta muistin jakaneeni samaa aihepiiriä käsitteleviä viestejä jo aiemmin omaksi ketjukseen, joten ajattelin käyttää samaa. Evankelinen köyhyys otsikkona ei tosin kattaisi kaikkia tämänkertaisen jaonkaan viestejä. Ehkä pikemminkin jotain antamisen, keskiluokkaisuuden ja kristinuskon suhteisiin liittyvää. Mutta luulisin, että viestien helppoa löydettävyyttä edesauttaa se ettei lähes samasta asiasta ole montaa eri ketjua eri vuosilta.

Joo.
Rauhaa.
(Ja kaikkea hyvää.)

[quote=“Jemimah, post:7, topic:981”]Sain viikon bannin, jonka aikana pyysin poistamaan profiilini.
Ajattelin pyyhkäistä menneet ja aloittaa jossain vaiheessa uudella nikillä.
No, ette poistaneet, joten tässä nyt sitten edelleen ollaan.[/quote]
Suosittelisin sitä, että pyytäisit nimimerkin vaihtoa. Sekin riittää vapauttamaan monenlaisesta mieltä rasittavasta taakasta, menneestä tauhkasta.

Voiko sen tehdä, samoin aloittaen alusta, etteivät vanhat viesti kirjaudu uudelle nickille, vaan Jemimah pitäköön ne ominaan ja näkyvät jatkossakin Jemimah-nickillä, ja uusi nicki aloittaa alusta?

Siis ilman, että täytyisi poistaa profiili ja tulla takaisin uudella nickillä, kuten esim. muutamat kirjoittajat tekevät.

[quote=“Jemimah, post:17, topic:981”]Voiko sen tehdä, samoin aloittaen alusta, etteivät vanhat viesti kirjaudu uudelle nickille, vaan Jemimah pitäköön ne ominaan ja näkyvät jatkossakin Jemimah-nickillä, ja uusi nicki aloittaa alusta?

Siis ilman, että täytyisi poistaa profiili ja tulla takaisin uudella nickillä, kuten esim. muutamat kirjoittajat tekevät.[/quote]

Eikun siis niin, että vanhat viestit näkyvät kyllä uuden kirjoittajan viesteinä. Kyse on mielen vapautumisesta. Suosittelen sitä.

Juu.

Foorumikartoitus-ketjusta voisi silpaista perisynnit omaan ketjuun!