Keskustelua palstan moderoinnista, keskustelukulttuurista ym. 2011-2012

Moderointipyynnöt ja keskustelu moderointipäätöksistä tähän ketjuun.

EDIT: Vuoden 2013 moderointiketju löytyy täältä: Keskustelua palstan moderoinnista, keskustelukulttuurista ym. 2013

Tähän voisi sitten alkaa kerämään bannausehdotuksia!

Ehdotan että Antti Valkama bannattaisiin. Samasta syystä kuin silloin aiemminkin ehdotin. Nimittäin ettei ole valinnut itselleen nimimerkkiä. Ja nyt vanha syy ei kelpaa.

Antille bannia.

Ystävällisesti, Benedictus

Mikähän se “vanha syy” olikaan? Mutta enivei, oikea nimeni on Antti Juhani Valkama. Tuo nimimerkkini on lyhennelmä siitä. Vissiin moista on tehnyt joku muukin.

:mode2: Poistettu paljon metakeskustelua useasta ketjusta. Viestien otsikoinnista ja avausviesteistä keskustelu sallittu silti edelleen.

[spoiler]Nyt, kun Antti Valkama on moderaattori, pystyykö hän bannaamaan itse itsensä? :think:[/spoiler]

Toivottavasti. Minusta Antti Valkama moderaattorina on vähän sama kuin Adolf Hitler tasa-arvovaltuutettuna.

Tarkoitat vissiin että kummallakin on tarmoa, selkeät näkemykset sekä jonkinlaiset viikset?

Muistanko väärin, vai oliko Ajankohtaispuolen np-vastustajat evl.fi:ssä -ketjussa aiemmin jotain (lähinnä ketjun nimeen liittynyttä) keskustelua joka on nyttemmin poistettu? Jos oli, niin vastaisen varalle olisi hyvä jos tällaiset mittavammat siivoukset (= enemmän kuin yhden kirjoittajan asiattoman kommentoinnin poisto) ilmoitettaisiin joko ketjussa tai tänne tulevassa erillisessä ketjussa. Viranomaistoiminnan soisi olevan julkista jotta linjaa olisi mahdollista rivikäyttäjänkin arvioida (ja tarpeen vaatiessa kritisoida).

[quote=“Rapanhapakko, post:8, topic:18”]Muistanko väärin, vai oliko Ajankohtaispuolen np-vastustajat evl.fi:ssä -ketjussa aiemmin jotain (lähinnä ketjun nimeen liittynyttä) keskustelua joka on nyttemmin poistettu? Jos oli, niin vastaisen varalle olisi hyvä jos tällaiset mittavammat siivoukset (= enemmän kuin yhden kirjoittajan asiattoman kommentoinnin poisto) ilmoitettaisiin joko ketjussa tai tänne tulevassa erillisessä ketjussa. Viranomaistoiminnan soisi olevan julkista jotta linjaa olisi mahdollista rivikäyttäjänkin arvioida (ja tarpeen vaatiessa kritisoida).[/quote]Jos katsot kolme viestiä ylöspäin, niin siinä asiasta mainitsen.

Oletin sen viestin viittaavan tähän ketjuun kun muuta ei sanottu.

Kyllä. Viestien selittämätön katoaminen jäljettömiin ei todellakaan anna foorumin ylläpidosta luotettavaa kuvaa. Asialliset offtopikit pitäisi siirtää “Off topic -roskakori” -ketjuun, jossa ne ovat edelleen luettavissa ja kommentoitavissa; täysin asiattomat viestit tuhotaan kokonaan. Mutta molemmissa tapauksissa viestien poistamisesta olisi jotenkin mainittava myös siinä ketjussa, johon ne oli alun perin lähetetty.

[quote=“TV, post:11, topic:18”]Kyllä. Viestien selittämätön katoaminen jäljettömiin ei todellakaan anna foorumin ylläpidosta luotettavaa kuvaa. Asialliset offtopikit pitäisi siirtää “Off topic -roskakori” -ketjuun, jossa ne ovat edelleen luettavissa ja kommentoitavissa; täysin asiattomat viestit tuhotaan kokonaan. Mutta molemmissa tapauksissa viestien poistamisesta olisi jotenkin mainittava myös siinä ketjussa, johon ne oli alun perin lähetetty.[/quote]Olen tästä ihan samaa mieltä. Poistin metakeskustelua, koska halusin tehdä tilaa oikealle keskustelulle. Lähden huomenna reissuun, niin sitten en pysty moderoimaan.

Mutta viestejä saisi kyllä minun puolestani poistaa/siirtää roskaketjuun paljon aktiivisemmin kuin vanhalla foorumilla.

[quote=“Willeh, post:12, topic:18”][quote=“TV, post:11, topic:18”]Kyllä. Viestien selittämätön katoaminen jäljettömiin ei todellakaan anna foorumin ylläpidosta luotettavaa kuvaa. Asialliset offtopikit pitäisi siirtää “Off topic -roskakori” -ketjuun, jossa ne ovat edelleen luettavissa ja kommentoitavissa; täysin asiattomat viestit tuhotaan kokonaan. Mutta molemmissa tapauksissa viestien poistamisesta olisi jotenkin mainittava myös siinä ketjussa, johon ne oli alun perin lähetetty.[/quote]Olen tästä ihan samaa mieltä. Poistin metakeskustelua, koska halusin tehdä tilaa oikealle keskustelulle. Lähden huomenna reissuun, niin sitten en pysty moderoimaan.

Mutta viestejä saisi kyllä minun puolestani poistaa/siirtää roskaketjuun paljon aktiivisemmin kuin vanhalla foorumilla.[/quote]

Samaa mieltä. Jos sisältö on vastoin lakia tai hyvää tapaa tai rikkoo sääntöjä tai on muuten erityisellä tavalla asiaton, se pitää tuhota, mutta jos se on vain väärällä paikalla tms. se pitää uudelleensijoittaa. Omat viestit ovat kuin kultaomenia hopeamaljassa.

Mutta siis tämänhän on kai tarkoitus olla “keskustelupalsta”, eikä esim. “katkeamattomien ja johdonmukaisten argumentaatioketjujen palsta”. Tarkoitan tällä nyt sitä, että yleensä kaikilla viestiketjuun laitetuilla viesteillä on jokin merkitys keskustelulle, vaikkakaan ei välttämättä argumentoinnille. Jos nyt lähdetään siirtelmään kaikki “väärään paikkaan” tulleen viestit, niin veikkaanpa, että tästä palstasta tulee pian sellainen, että kukaan ei jaksa lukea tätä. Hommasta häipyy elävyys.

Jokaisen, erityisesti aktiivikäyttäjän, tulisi ottaa vastuuta siitä, että on omalta osaltaan ohjaamassa keskustelua hedelmälliseen suuntaan.

Offtopik huulen heittoon ym. ei tarvitse reagoida salamannopeasti, mutta kun enimmät nokkeluudet on vaihdettu, olisi tarkoituksenmukaista siistiä täysin asiaankuulumattomat viestit tuonne hupikategoriaan.

Sanoisin, että entisellä forumilla oli hyvin hedelmällinen puhekulttuuri. Ainoa keskeinen ongelma oli se, että selkeisiin rikkeisiin syyllistyneitä tyyppejä ei saatu bannattua tarpeeksi nopeasti.

Sanoisin, että entisellä forumilla oli hyvin hedelmällinen puhekulttuuri. Ainoa keskeinen ongelma oli se, että selkeisiin rikkeisiin syyllistyneitä tyyppejä ei saatu bannattua tarpeeksi nopeasti.[/quote]
Sehän riippuu siitä, onko ko hedelmä melooni vai omena.

Komppaan ehdottomasti sitä että U&R/E -foorumin keskustelukulttuuri on ollut hedelmällistä sekä hauskaa ja sitä täytyy yrittää vaalia kuni ihanaa immyttä kesäisessä Törnävänsaaressa. Minusta kevyt offtopic elävöittää, kunhan se ei vaikeuta itse aiheesta keskustelua.

Foorumin diktaattori päättää mitä käsitteitä tällä foorumilla saa käyttää ja miten. Siihen meidän muiden on tyydyttävä. :pray:

Foorumin diktaattori päättää mitä käsitteitä tällä foorumilla saa käyttää ja miten. Siihen meidän muiden on tyydyttävä. :pray:[/quote]:mode2: Keskustelu moderointiratkaisuista niille kuuluvaan ketjuun. Pyydän, että et nimittele minua tai ketään muutakaan, esität kritiikkisi asiallisesti ilman nimittelyä ja leimaamista.