Foorumiarkisto

Sain Justinokselta arkistoidun foorumin ja se pyörii nyt tällä palvelimella. En vielä anna linkkiä siihen, kun pitäisi ratkaista joitakin periaatteellisia asioita.

Tällä hetkellä arkisto on muutettu samaan teemaan kuin tämä foorumi, sillä erotuksella, että yläpalkissa lukee Arkisto ja kaikki turhat ominaisuudet on karsittu.

Arkistoon pääsee kirjautumaan vanhoilla tunnuksillaan. Julkiset foorumit näkyvät kaikille, Käyttäjien keskustelu ja Ilkko vain rekisteröityneille.

Kysymyksiä:

Tuleeko sallia uudet rekisteröitymiset tuohon arkistoon?

Pitäisikö arkistoida vain julkinen keskustelu ja antaa muiden painua unholaan, ts. poistaa kirjautumismahdollisuus arkistoon?

Tulisiko viestit yhdistää yhteen suureen osatoon, jonka voisi laittaa linkiksi tälle pääfoorumille?

Artikkelit voisi varmaan kopioida viesteiksi johonkin osastoon.

Hieno homma. Vielä hienompi on tosiaan, jos olet saanut sen tähän softaan jotenkin linkitettyä. Se on hatunnoston arvoinen paikka.

  1. Julkiset ja puolijulkiset (so. käyttäjien) keskustelut tulee edelleen säilyttää, kaikki tallessa.

  2. Uusia rekisteröimisiä ei tule sallia paitsi erikoistapauksissa (tutkija).

  3. Mitä tarkoitat yhdellä suurella osastolla ja sen linkittämisellä?

Lisäksi olen sitä mieltä, että vanha foorumi tulisi toimittaa Kansallisarkistoon. Mielestäni kyseessä on kohtalaisen merkittävä kristillisen keskustelun foorumi tämän vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

[quote=“Pseudo-Genesis, post:3, topic:330”]Lisäksi olen sitä mieltä, että vanha foorumi tulisi toimittaa Kansallisarkistoon. Mielestäni kyseessä on kohtalaisen merkittävä kristillisen keskustelun foorumi tämän vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen jälkipuoliskolla.[/quote]Lisäksi, koska eihän me paskantärkeitä haluta olla, voisi Wanhan Voorumin lähettää myös ainakin Yhdysvaltain Kongressin kirjastoon, British Museum of Natural HIstoryyn, Louvreen ja vaikkapa Vatikaaniin.

[quote=“Pseudo-Genesis, post:3, topic:330”]1. Julkiset ja puolijulkiset (so. käyttäjien) keskustelut tulee edelleen säilyttää, kaikki tallessa.

  1. Uusia rekisteröimisiä ei tule sallia paitsi erikoistapauksissa (tutkija).

  2. Mitä tarkoitat yhdellä suurella osastolla ja sen linkittämisellä?

Lisäksi olen sitä mieltä, että vanha foorumi tulisi toimittaa Kansallisarkistoon. Mielestäni kyseessä on kohtalaisen merkittävä kristillisen keskustelun foorumi tämän vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen jälkipuoliskolla.[/quote]

Komppaan voimallisesti.

Koko Urforum pitäisi kopioida muutamalle tallenteelle ja toimittaa niistä joku mainittuun arkistoon. Näin wanhan tutkijan näkökulmasta tarkastellen.

Vanhan foorumin aineisto pitää lähettää Wikileaksiin. Siellä osataan huolehtia, että se pysyy jatkossakin saatavilla.

Pilkaksi pistätte … :frowning:

Olen ihan tosissani. Foorumi pitää säilyttää ainakin tutkijoiden käyttöön.

Sorry.

Vanhalle foorumille pystyy yhä hankkimaan uusia tunnuksia. (Edellinen rekisteröinti siellä oli 19.11.) Jos halutaan, että vain vanhat käyttäjät pääsevät lukemaan jotain foorumiarkiston käyttäjien keskusteluja, niin vanhan foorumin rekisteröitymismahdollisuus on sitä ennen lopetettava.

[quote=“M.Wigelius, post:7, topic:330”]Pilkaksi pistätte … :frowning:

Olen ihan tosissani. Foorumi pitää säilyttää ainakin tutkijoiden käyttöön.[/quote]Kuka ihme noita vanhoja juttuja “tutkii”?!? Vähän suuret luulot jätkillä.

Tulevan hirmuisen Petovaltion turvallisuusministeriö, kun se etsii pidätettäviä.

[quote=“Benedictus, post:9, topic:330”][quote=“M.Wigelius, post:7, topic:330”]Pilkaksi pistätte … :frowning:

Olen ihan tosissani. Foorumi pitää säilyttää ainakin tutkijoiden käyttöön.[/quote]Kuka ihme noita vanhoja juttuja “tutkii”?!? Vähän suuret luulot jätkillä.[/quote]

Paljon vähemmänkin kiinnostavia asioita on tutkittu. Ja ajankuvana nämä keskustelut ovat aarteistoja. Eivät ehkä vielä, mutta sadan vuoden päästä.

Olen täysin samaa mieltä. Siinä vaiheessa, kun silvanolaisen reformaation alkuhistoriaa tutkitaan, niin kyllä siinä foorumin keskusteluita tutkitaan. :stuck_out_tongue:

Ajattele, mikä aarre tämä foorumi on elämäkertasi kirjoittajille!

[quote=“Eutykus, post:8, topic:330”]Sorry.

Vanhalle foorumille pystyy yhä hankkimaan uusia tunnuksia. (Edellinen rekisteröinti siellä oli 19.11.) Jos halutaan, että vain vanhat käyttäjät pääsevät lukemaan jotain foorumiarkiston käyttäjien keskusteluja, niin vanhan foorumin rekisteröitymismahdollisuus on sitä ennen lopetettava.[/quote]Uudet rekisteröitymiset sinne eivät enää periydy tälle palvelimelle. Laitan rekisteröintioikeuden kiinni ja paljastan arkiston pian.

Onko siinä muuten mahdollista identifioida eri Vieraat toisistaan? (Eli siis onko viesteissä kirjoittajan id, jota ei enää löydy tietokannasta ja sen vuoksi näkyy Vieraana, ja joka olisi mahdollista korvata jonkinlaisella lisäyksellä, kuten Silvanus (poistanut tunnuksensa), tjsp.?)

[quote=“Eutykus, post:8, topic:330”]Sorry.

Vanhalle foorumille pystyy yhä hankkimaan uusia tunnuksia. (Edellinen rekisteröinti siellä oli 19.11.) Jos halutaan, että vain vanhat käyttäjät pääsevät lukemaan jotain foorumiarkiston käyttäjien keskusteluja, niin vanhan foorumin rekisteröitymismahdollisuus on sitä ennen lopetettava.[/quote]

Totta, vaikka uusia viestejä ei voi kirjoittaa. Tuo vanha sivusto kuitenkin poistuu jossain vaiheessa netistä. Ei kai ole mitään periaatteellista syytä, miksi rekisteröityminen pitäisi estää ennen sitä.

[quote=“Pseudo-Genesis, post:15, topic:330”]Onko siinä muuten mahdollista identifioida eri Vieraat toisistaan? (Eli siis onko viesteissä kirjoittajan id, jota ei enää löydy tietokannasta ja sen vuoksi näkyy Vieraana, ja joka olisi mahdollista korvata jonkinlaisella lisäyksellä, kuten Silvanus (poistanut tunnuksensa), tjsp.?)[/quote]Ei. Viestin lähettäjätiedot on nollattu myös tietokannasta.

Eli ainoa mahdollisuus olisi käydä jokainen viesti läpi ja merkitä jokaiseen lähettäjä erikseen? Onpa huono systeemi. Mutta tavallaan käyttäjäystävällinen…

Viesteissä ei ole siis mitään referenssiä lähettäjä-tietueeseen, tyyliin “lähettäjä id 6123”, niin että lähettäjätietueesta id 6123 vain puuttuisi?

[quote=“Pseudo-Genesis, post:19, topic:330”]Viesteissä ei ole siis mitään referenssiä lähettäjä-tietueeseen, tyyliin “lähettäjä id 6123”, niin että lähettäjätietueesta id 6123 vain puuttuisi?[/quote]Ei. Tuo id on nollattu.